Prima pagină » Proiecte

ERASMUS+ 2017

Conferinţa de diseminare

PROIECT ERASMUS+

 2017-1-RO01-KA102-035801

 ”Calitate în formarea profesională la standarde europene a viitorilor tehnicieni mecanici pentru întreținere și reparații

 

          În urma derulării proiectului european Erasmus+, cu ”Calitate în formarea profesională la standarde europene a viitorilor tehnicieni mecanici pentru întreținere și reparații, luni, 2 iulie 2018, ora 12.00, la Colegiul Tehnic ”TOMIS” a avut loc Conferința de diseminare, la care au fost invitați reprezentanți ai ISJ Constanța, Universității ”OVIDIUS” Constanța, Agenți economici: SC AUTOCOMO S.R.L., AUTOMAR CARSERVICE, reprezentant al AJOFM, IMM, redactor Radio Constanța,  directori ai liceelor tehnice constănțene, elevi şi profesori. 

          În cadrul Conferinţei au fost prezentate etapele proiectului, modul în care s-a desfăşurat stagiul de formare la organizaţiile de primire JOBAUTO, DAVID OCTAVIO MARTINS da COSTA și BARCELTURBO LDA din Barcelos, Portugalia, în perioada 07-25.05.2018, pentru cei 15 elevi beneficiari ai proiectului, precum şi pregătirea culturală asigurată de partenerul intermediar, Associação Intercultural Amigos da Mobilidade, Barcelos, Portugalia.

          În urma stagiului de formare, ca produse ale proiectului menţionăm Portofoliul cu materiale de instruire, fișe de lucru, instrumente de evaluare, pus la dispoziţia audienţei.

         Sperăm ca derularea acestui proiect să ducă la ridicarea prestigiului şcolii noastre, la sensibilizarea agenţilor economici pentru absorbţia absolvenţilor noştri şi la facilitarea găsirii unui loc de muncă şi realizarea propriului job.

         Ca impresii ale beneficiarilor proiectului, se desprind următoarele:

      „Stagiul de formare profesională derulat în Portugalia a fost deosebit de interesant în plan profesional, având parte de un program bine pregătit, complex şi suficient de variat în domeniul mecanică. De asemenea, am exploatat bogăţia lingvistică şi culturală oferită de această oportunitate.” (Baciu Florin Adrian, clasa a XI-a A)

      „Teoria şi practica au fost foarte bine corelate şi consider un avantaj obţinerea documentului Europass pentru un eventual job. Am realizat faptul că meseria de mecanic presupune pricepere, gândire, dexteritate în lucrările practice specifice domeniului. În acelașii timp, am luat contact cu o realitate vest-europeană total nouă pentru mine.” (Haidu Andrei Cristian, clasa a XI-a A)   

       „Această mobilitate m-a dezvoltat în plan profesional, adăugând la portofoliul meu o experienţă de muncă, ce mă va ajuta în viitor în găsirea unui loc pe piaţa muncii, atât în ţară, cât şi în Europa. Participarea la acest proiect m-a făcut să devin mai responsabil, să lucrez bine în echipă, să comunic în diverse situaţii utilizând cunoştinţele de limba engleză învăţate.” (Bahnaru Cristian Ionuț, clasa a X-a A)

Responsabil de proiect,

Prof. ing. SANDU IULIA